Építőanyag és fürdőszoba szakáruház.
Telephelyek:    Nagykanizsa    »     Nagyrécse    »     Zalakaros    »     Letenye
Menü
Webáruházaink
Kategóriák
Facebook

Tüzelőanyagok

Szén

A német barnaszénbrikett, a profi fűtőanyag, amely vegyes tüzelésű cserépkályhákban, kandallókban és hagyományos fűtőberendezésekben alkalmazható.
Szárított, előkészített nyers barnaszénből készítik nagy nyomáson történő préseléssel kötőanyag nélkül.
A tüzelőanyag optimális meggyújtásához magas égési hőfokra van szükség. Először helyezzen a tiszta tűztérbe elegendő tűzgyújtóst (szilárd alágyújtóst) és fa gyújtóst. Ezután rakjon rá három-négy brikettet és gyújtsa meg a tüzelőanyagot. Most zárja le a tűztér ajtaját és nyissa ki ütközésig a tűztéri égéslevegő adagolószelepet/szabályozót. Amint a brikett ég, fordítsa vissza a levegőszabályozót


- magas fűtőérték: 19,8 MJ/kg ( ca. 5000 kalória)
- kevés hamu: 3,5%
- kötőanyag nélküli
- pormentes, tiszta csomagolás
- garantált súly
-legkisebb vásárolható mennyiség 25 kg (1 köteg)

 

Tüzifa

Talán meglepő módon, de akár környezetvédelmi szempontokat is fel lehet sorakoztatni a fatüzelés mellett. Maga a kitermelés is sokkal kevesebb környezetszennyezéssel és károsanyag-kibocsájtással jár, mint például a földgáz esetében, gondoljunk csak a fúrótornyokra és a kontinenseket behálózó vezetékekre. 

A fa elégetésekor csak annyi széndioxid szabadul fel, amennyit az életében megkötött, így elvileg CO2 semleges folyamatnak tekinthető. A gázzal ellentétben a fa megújuló energiának számít, amennyiben a kitermelés és a felhasználás egyensúlyban marad.
Alágyújtós
A PEPO Koromtalanító koncentrátum segítségével, könnyen, higiénikusan kitisztíthatja kályhályát, kazánját, kéményét. A kéményseprők kedvence!

Alágyújtós

 

A PEPO Koromtalanító koncentrátum segítségével, könnyen, higiénikusan kitisztíthatja kályhályát, kazánját, kéményét. A kéményseprők kedvence!