Építőanyag és fürdőszoba szakáruház.
Telephelyek:    Nagykanizsa    »     Nagyrécse    »     Zalakaros    »     Letenye
Menü
Webáruházaink
Kategóriák
Facebook
Burkolótégla
Kerámia födémrendszer
Falazótégla, főfal
Válaszfal tégla
Pincefalazó tégla
Áthidalók
Leírás

A nútféderes LEIER falazóelemek kétféle minőségben készülnek a cég kerámia termékeket előállító üzemeiben. A Leiertherm Plus elemek sűrű üreges kialakításúak és ezért a fokozott hőszigetelési igényeknek is megfelelnek, a falvastagság 44, illetve
 38 cm lehet. A hagyományos nútféderes falazóelemek 45 cm-es,38 cm-es és 30 cm-es vastagságú külső és belső teherhordó,25 cm-es belső teherhordó, valamint vázkitöltő falazatok elkészítésére alkalmasak. A 10 cm vastagságú válaszfallapokat a belső térosztó falak elkészítésénél lehet felhasználni. A falazóelemek kiválóan alkalmasak családi házak, többlakásos társasházak, közösségi épületek, ipari és mezőgazdasági létesítmények falazatainak a megépítésére is.

Az elemek tervezése során az volt a cél, hogy az üreges falazóelemekből felépített falszerkezetek minél kedvezőbb hőtechnikai és szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezzenek, és a falazási munka is egyszerűen elvégezhető legyen. Az üreges kialakítás mellett megjelent annak az igénye is, hogy a falazat építése során a lehető legkisebb felületű habarcshézag alakuljon ki a falazatok felületén.
A nútféder kifejezés nem idegen a hazai építőiparban. A méretpontos gyártási folyamat teszi lehetővé, hogy az elemek fésűszerűen kapcsolódjanak egymáshoz. A falazás során az elemeket szorosan egymás mellé kell illeszteni. Ez a kapcsolódás biztosítja a megfelelő, habarcs nélküli függőleges légzárást. Ezeknél a nútféderes falazóelemeknél tehát nincs szükség a függőleges hézag hagyományos kialakítására, így a falazás habarcstakarékos és természetesen gyorsabb is.

Az épületek szintszámának a meghatározásánál a táblázatban megtalálható szilárdsági (MSZ EN 771-1:2005 „Falazóelemek követelményei.
 1. rész: Égetett agyag falazóelemek”) értékeket kell
 figyelembe venni. Az LEIER elemekből készült falazatot az „MSz 15023 Építmények falazott teherhordó szerkezeteinek erőtani tervezése” című szabvány alapján kell méretezni. A falazóelemek megfelelő szintszám szerinti beépítésének az a feltétele, hogy a falazat feleljen meg az érvényben lévő szabvány előírásainak. Az épületek falszerkezeteinek méretezését statikus tervezőnek kell elkészítenie. Szükség esetén a szintek száma vázszerkezet alkalmazásával növelhető, ilyenkor a falazatnak csak vázkitöltő szerepe van.

 

A falazóelemekből készült épületek tervezésénél az elemek magassági méretét úgy kell értelmezni, hogy a 23,8 cm-es gyártási magassághoz hozzáadott 1,2 cm-es átlagos habarcsvastagság adja meg a 25 cm-es figyelembe vehető magassági méretet.Így a helységek belmagasságának a mérete a 25 cm többszöröseiből alakítható ki. A szokásos hazai belmagasság eléréséhez11 sor falazóelem egymásra falazására van szükség.
A falszerkezetek hosszúsági méreteinek megállapításánál az elem 25 cm-es, másik irányú méretét célszerű figyelembe venni.A következő oldalon látható ábra a LEIER falazóelemekből építhető falazatok magassági kiosztását mutatja be.

 

A Leier új téglája megfelel a legújabb elvárásoknak. A Leiertherm 44 PLUS és a Leiertherm 38 PLUS a ma Magyarországon kapható legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező kerámia falazó elem. Nem csupán energiahatékonysága miatt juthatunk nagy előnyökhöz, de már a beruházáskor is megtérül a befektetés.

Az új sejt szerkezet teszi lehetővé a jó energetikai értékeket. Fontos, hogy külső hőszigetelés nélkül használhatjuk a terméket, és nem kell környezet károsító anyagokat felhasználnunk a külső homlokzat képzéshez Új fejlesztésű termékünk a 45F a piac igényeihez igazodva más méretben és kedvezőbb tulajdonságokkal készül. 45 cm vastag teherhordó külső falak építésére alkalmas. 38NF a 38 cm vastag teherhordó külső falak építésére alkalmas. Kitűnő a hőszigetelő képessége normál falazó- és vakolóhabarcs használata esetén is. A nútféderes kialakítás, anyagtakarékos megoldást eredményez. 30NF a 30 cm vastag teherhordó és vázkitöltő külső falak és belső tartófalak építésére alkalmas.

Olyan esetekben célszerű felhasználni, amikor nincs hely 38-as falazat számára, mégis teljesíteni kell a hőszigetelési követelményeket. 25 NF Belső teherhordó falak építésére alkalmas. A nútféderes kialakítás függőleges habarcstöltést nem igényel, így anyagtakarékos megoldást jelent.