Építőanyag és fürdőszoba szakáruház.
Telephelyek:    Nagykanizsa    »     Nagyrécse    »     Zalakaros    »     Letenye
Menü
Webáruházaink
Kategóriák
Facebook
Creaton
Tondach


Tetőfedő-anyagok kedvezményeihez kattints ide!
Leírás

A kerámia tetőcserép:

A kerámia tetőcserép a legelterjedtebb tetőfedő anyag, évezredek óta bevált és mégis nagyon modern (először az etruszkok használtak agyag tetőcserepet kb. i.e. 800 évvel). Szorosan vett értelemben csak az agyagból készült tetőfedőanyag nevezhető cserépnek. Természetes alapanyagból készült környezetbarát építőanyag, mely tiszta természetes anyagokból: "föld - víz - levegő - tűz" készül.

Nyersanyaga vályog ill. agyag - vízzel keverve, hogy plasztikus legyen - levegővel szárítva - gázzal égetve. Környezetbarát gyártási folyamat, gond nélkül tárolható és újra felhasználható.

Igen sokoldalú építőanyag: felújításokhoz és új építkezésekhez, nagy formaválasztékú paletta a nyugodttól a mozgalmasig, a klasszikustól a mediterránstílusúig. Gazdag színválasztéka a natúrtól az engóbozotton (színezett) át a mázasig lehetővé teszik az egyéni igények kielégítését is. A dupla fej- és oldalhornyolás a sajtolt tetőcserepeknél biztos és szorosan záródó fedést nyújt, mely nagyobb tömítettséget eredményez a víz, hó és por ellen.

A kerámia tetőcserép nagyon kellemes építőanyag, melegség és komfortosság érzetét kelti. Teljesen természetbarát, egyáltalán nincs károsanyag kibocsátása!

A kerámia tetőcserép környezeti hatássokkal szemben igen ellenálló:

    UV-ellenálló (színtartóság)
    Saválló (savas eső)
    Lúgálló (pl. ellenállás madárpiszokkal szemben)
    Nagyon magas mechanikai igénybevehetőség (hónyomás, jég...)
    Tűzálló
    Fagyálló
    Igen gazdaságos építőanyag, mely hosszú használati élettartamának (kb. 80-100 év), magas értékállóságának, újra felhasználhatóságának és könnyű kezelhetőség köszönhető.
    Nincs szükség utólagos mázolásra, bevonásra.