Építőanyag és fürdőszoba szakáruház.
Telephelyek:    Nagykanizsa    »     Nagyrécse    »     Zalakaros    »     Letenye
Menü
Webáruházaink
Kategóriák
Facebook
Univerzális falazóelem.
Olyan teherhordó falazatok készítésénél használható, ahol az MSZ-04 140/2-85 szabvány hőtechnikai követelményt nem ír elő.
falazóblokk ÜB 30
falazóblokk ÜB 7
falazóblokk ÜB 12
falazóblokk ÜB 25
falazóblokk ÜB 38
Leírás

A beton falazó elem üregcellás, tetején zárt elem. Alkalmas lakó-, üdülő-, közösségi-, ipari-, közlekedési-, mezőgazdasági épületek teherhordó pincefalazatának, illetve hőszigetelést nem igénylő falazatainak elkészítéséhez, normál vagy felezhető elemekkel.

A betonból készült falazatot kötésbe kell rakni, ehhez szükségesek a feles elemek. Az elemek áttörése szigorúan tilos!

A falazó elemekből készült pincefal vakolható, festhető, csempézhető, lapelemekkel burkolható. Méretezett kiegészítő hőszigeteléssel a hőtechnikai szabványt kielégítő fal is készülhet belőle.

A pincefalazó betontégla elemek tulajdonságai és alkalmazásuk
Alapanyag: normál kavicsbeton.

Felhasználhatósági terület: a pincefalazó elem olyan teherhordó falazatok készítéséhez alkalmazható, ahol az MSZ-04140/2-85 szabvány hőtechnikai követelményt nem ír elő.
Tűzállósági kategória: nem éghető.

A pincefalazó falazóelemekkel kapcsolatos további követelmény, hogy önmagában legfeljebb 3 m magas falazat építhető az elemekből. Lakóépület falazataként csak akkor alkalmazható, ha a határoló falakat utólagos hőszigeteléssel látják el.

A pincefalazó elemek beépítése:

A beépítés hagyományos falazási, kötési szabályok szerint történik. A falazóelemek dobozolt tetejét terítik habarccsal, a függőleges irányú “pozitív-negatív” hornyokat habarccsal ragasztják össze. Az asszimetrikusan megjelenő nagyobb méretű függőleges üregeket kitöltetlenül kell hagyni a hőszigetelő képesség megtartása miatt.