Építőanyag és fürdőszoba szakáruház.
Telephelyek:    Nagykanizsa    »     Nagyrécse    »     Zalakaros    »     Letenye
Menü
Webáruházaink
Kategóriák
Facebook
OSB lap 8mm
OSB lap 10mm
OSB lap 12mm
OSB lap 15mm
OSB lap 18,22mm
Nutfedeles OSB lap 12mm-től
Leírás

OSB (Oriented Strand Board - Irányított Elrendezésű Forgácslap): előszőr Észak-Amerikában terjedt el a használata, főként a könnyűszerkezetes házak területén. Hasonló szilárdsági mutatókkal rendelkezik, mint a jóval drágább rétegelt lemez.

Hasznos információk OSB lap felhasználáshoz

Az OSB lap igen elterjedt falak burkolásánál, padlók alsó rétegeként, tetőfedésben, könnyűszerkezetes födémgerendák anyagaként akár lakóházakban, akár üzleti épületekben. Felhasználható még bútorkészítéshez, kábeldobokhoz, lakókocsik és lakóautók padlózataként.
A többi faalapanyagú termékhez hasonlóan az OSB lap is hajlamos a korhadásra, ha adottak a gombákhoz hasonló mikroorganizmusok számára optimális környezeti feltételek. Gombaölő szerként cink-borátot és oxine-coppert lehet a gombaölőként a lapokra permetezni, hogy megnöveljük az ellenállásukat a biológiai bomlással szemben. Általában nem használjuk az OSB lapot-t olyan esetekben, ahol nedvességforrással, mint például földdel közvetlen kapcsolatba kerülhet. Ugyanakkor, ha házépítéskor rövid időre eső éri, az nem okozhat jelentős problémát az OSB lap méretének stabilitásában.
Ajánlott felhelyezéskor a táblák között 3 mm hézagot hagyni, hogy elkerüljük a tágulásból származó esetleges felpúposodást. A legtöbb OSB lap szélét szigetelőanyaggal kezelik, hogy a használat során minél kevesebb nedvesség hatolhasson be az anyagba.