Lassan minden hőmérsékleti rekord megdől, a tartósan harminc fok fölötti kánikula pedig jelentősen megterheli a szervezetünket. Érdemes minden fronton frissen és hűvösen tartani otthonunkat: míg a belső terekben az árnyékolással és a klímatechnológiával tudjuk felvenni a harcot, addig odakint az árnyékot adó terasz mellett a kültéri zuhanyok nyújthatnak hűsítő megoldást.

Összegyűjtöttük a kertépítők által megálmodott 5 legszebb kültéri zuhanyt, amelyekből mi is inspirációkat meríthetünk a sajátunk elkészítéséhez.

1. A klasszikus

A hagyományos értelemben vett kültéri zuhanyzók oldalfalakkal rendelkeznek, amelyek így elzárják a kíváncsi tekintetek elől azokat, akik éppen felfrissítik magukat a vízsugár alatt. Ez a fa-hullámlemez kombinációjával készült darab olyan kialakítással rendelkezik, amely könnyedén elvezeti a vizet, miközben biztosítja a privát zónát is tulajdonosának.

2. A romantikus

A természetes fahatású járólapok és a grafit színű rozsdamentes acél zuhanyfej a modernitást, a buja növényzet, valamint a nyíló rózsák pedig romantikus hangulatot árasztanak ebből az eldugott zugban felépített egyszerű zuhanyból. A hétköznapi megoldások tökéletes kombinációja igazolja, hogy az egyszerű sokszor tényleg nagyszerű választás lehet.

3. A hálószoba kiterjesztése

A modern luxusotthonok koronája lehet a kültéri spa akkor, ha a hálószobából nyitjuk meg azt. Egy nagyméretű üvegpanel és tolóajtó segítségével egyetlen mozdulattal tágíthatjuk a teret, miközben nemcsak a nap sugarai és a friss levegő jut be hálószobánkba, de mi magunk is kisétálhatunk kültéri zuhanyzónkhoz, hogy felfrissítsük magunkat. Ráadásul ez a távol-keleti megoldás még az érzékszerveket is stimulálja azáltal, hogy természetes anyagokkal, masszírozó hatású kövekkel és falapokkal kombinálja az üveg kissé merev, rideg hatását.

4. A természetes

Azok számára, akik teljes mértékben természetközeli, ám privát szférát szeretnének kialakítani a kertjükben, tökéletes választás lehet ez a labirintusszerű bambuszból készült zuhanyfal. A növény megfelelő anyagokkal történő kezelését követően rendkívül jól ellenáll a víznek és a párának, miközben a természetből vett alapanyagának és ökológiai előnyeinek köszönhetően még a környezetünket sem terheljük meg vele. Kombináljuk víztakarékos zuhanyfejjel, így a végeredmény egy ízig-vérig fenntartható megoldás lesz.

5. A nyugalmat árasztó

Szintén a távol-keleti harmóniára törekvők számára ideális választás ez a zen-kertet megidéző kültéri zuhany, ahol minden érzékünkre hathatunk. Miközben a hűvös vízzel zuhanyozunk, a természetes kőhatású járólapok, a páratűrő növények mellett a fényhatások is hatnak idegrendszerünkre, így már néhány perc zuhany után is úgy érezhetjük, újjászülettünk.

Címkék:
-
FEL